Πεζοπορία στο Φαράγγι του Λούσιου

Πεζοπορία στο Φαράγγι του Λούσιου

Την Κυριακή 19/5 θα πεζοπορήσουμε στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού, σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές της Ελλάδας! Το μονοπάτι αποτελεί μέρος του 1ου τμήματος του Mainalon Trail στην όμορφη Αρκαδία!


Θα ξεκινήσουμε από το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης της Δημητσάνας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε ανάμεσα σε εργαστήρια με υδροκίνητους μηχανισμούς, που περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά.

Ακολουθώντας την λιθόστρωτη διαδρομή, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, αφήνοντας πίσω το μουσείο υδροκίνησης.

Αρχικά θα κινηθούμε παράλληλα σε μικρά κανάλια τρεχούμενου νερού και στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε συνεχόμενη κατηφορική πορεία περνώντας την πέτρινη γέφυρα Τζανή.

Η ομορφιά του τοπίου με την οργιώδη βλάστηση κάνουν την διαδρομή πολύ ευχάριστη καθώς επίσης η χλωρίδα και η πανίδα του φαραγγιού είναι εντυπωσιακή.

Στην συνέχεια θα προσεγγίσουμε με μικρή ανηφορική κλίση, την Παλαιά Μονή Φιλοσόφου, που ιδρύθηκε το 967 μ.Χ. και που ο λαός αποκαλεί Κρυφό Σχολειό. Εδώ θα γίνει η πρώτη ολιγόωρη στάση και θα περιηγηθούμε στους εξωτερικούς στους χώρους της ιστορικής αυτής μονής.

Έχοντας διανύσει πλέον την μισή διαδρομή, θα περπατήσουμε κοντά στις όχθες του ποταμού όπου φύονται υδροχαρή φυτά ενώ την άνοιξη το φαράγγι χρωματίζεται από μια απίστευτη ποικιλία αγριολούλουδων.

Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται η Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του 12ου αιώνα, γαντζωμένη σ’ ένα κατακόρυφο βράχο 200 μέτρα πάνω από την κοίτη του ποταμού και εδώ η θέα πλέον είναι εντυπωσιακή για την λήψη φωτογραφιών.

Στη Μονη Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου θα γίνει και η δεύτερη ολιγόλεπτη στάση δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεκουραστούν αλλά και να δροσιστούν από το νερό της μονής.

Στο υπόλοιπο της διαδρομής θα  συναντήσουμε τα ερείπια της νεροτριβής της Μονής Προδρόμου, καθώς και σκόρπια ασκηταριά λαξευμένα μέσα στους βράχους.

Το τέλος της διαδρομής μας σηματοδοτεί ο ναός του Αγίου Ανδρέα Γόρτυνος, και η αρχαία Γόρτυνα  όπου τα ερείπια της βρίσκονται δίπλα από το Λούσιο ποταμό, ενώ λίγο πιο κάτω η πεζοπορία μας θα ολοκληρωθεί στο παλιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Κοκορή.

Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα σε χωριό της Αρκαδίας.

Όσοι επιθυμούν Vegan επιλογή να το αναφέρετε σαν σχόλιο κατά την εγγραφή σας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, προηγούμενη εμπειρία σε επίπεδο Α, χωρίς κάποιο πρόσφατο τραυματισμό.

Βαθμοί δυσκολίας πεζοπορίας

Διαβάστε τον παρακάτω σύνδεσμο για τον εξοπλισμό σας:

Τι πρέπει να έχω μαζί μου σε μια μονοήμερη πεζοπορία;

Σημείο συνάντησης: Στάση μετρό Αγ.Αντωνίου στις 07:00 το πρωί.

Περιλαμβάνονται :

  • Αμοιβές συνοδών
  • Έξοδα μετακίνησης με λεωφορείο
  • Ομαδικό φαρμακείο
  • Αστική επαγγελματική ευθύνη
  • Δορυφορική σύνδεση Iridium
  • Δορυφορική συσκευή επικοινωνίας 
  • Σχεδιασμός και Υλοποίηση της δραστηριότητας 

Δεν περιλαμβάνονται: Ότι δεν αναγράφεται.

Για την συγκεκριμένη δραστηριότητα: Απαιτείται κράτηση με προπληρωμή. Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε mail με όλους τους δυνατούς τρόπους πληρωμής.

 

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 19-05-2024 7:00
Λήξη Εκδήλωσης 19-05-2024 22:00
Χωρητικότητα 55
Εγγεγραμμένοι 55
Διαθέσιμος χώρος 0
Τιμή 35,00€
Τοποθεσία Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνα
Απόσταση Διαδρομής 10,5
Υψομετρική Ανάβαση 350
Υψομετρική Κατάβαση 870
Βαθμός Δυσκολίας A
Χρόνος καθαρής πεζοπορίας 03:40
Χρόνος πεζοπορίας με στάσεις 05:30

Λυπούμαστε, η εκδήλωση είναι πλέον γεμάτη και δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία εγγραφή